- 2012 spalio 20 d. Išvykstame
- 2012 spalio 22 d. Čatučak turgus
- 2012 spalio 22 d. Bankoko gatvelės
- 2012 spalio 23 d. Karaliaus rūmai
- 2012 spalio 24 d. Kinų kvartalas
- 2012 spalio 27 d. Pataja
- 2012 spalio 29 d. Atvykstam į Ko Changą
- 2012 lapkričio 5 d. Ko Chang'as
- 2012 lapkričio 13 d. Gyvenimas Ko Chang'e įsibėgėja
- 2012 lapkričio 23 d. Ko Chang'as, gyvename toliau
- 2012 lapkričio 25 d. Žvejybos ypatumai Ko Chang'e
- 2012 gruodžio 1 d. Kita Ko Chango pusė
- 2012 gruodžio 6 d. Mangrovių miškuose
- 2012 gruodžio 7 d. Svetinguose Pom'o namuose
- 2012 gruodžio 13 d. Poilsis ir nardymas penkiose salose
- 2012 gruodžio 16 d. Pasivaikščiojimas džiunglėse
- 2012 gruodžio 22 d. Angkor Wat'as
- 2012 gruodžio 23 d. Tonle Sap ežeras Kambodžoje
- 2013 m. sausio 1 d. Naujuosius sutinkant
- 2013 m. sausio 7 d. Apie Čiang Mai
- 2013 m. sausio 11 d.12999 vienuolių ir Doi Suthep
- 2013 m. sausio 14 d.Viena jaukiausių vietelių Chiang Mai'juje
- 2013 m. sausio 26 d. Chiang Mai gyvūnijos pasaulyje
- 2013 m. vasario 4 d. Į šiaurę (I dalis)
- 2013 m. vasario 6 d. Į šiaurę (II dalis)
- 2013 m. vasario 8 d. Į šiaurę (III dalis)
- 2013 m. vasario 16 d. Trumpa viešnagė Malaizijoje
- 2013 m.kovo 11 d. Hua Hin
- 2013 m.kovo 15 d. Žvejyba Hua Hin'e
- 2013 m.kovo 21 d. Australija. Pažintis su Geelong'u
2012 gruodžio 7 d. Svetinguose Pom'o namuose
Penktą vakaro mes jau Pom'o namuose. Na, namais tai pavadinti, mūsų supratimu, būtų sunkoka. Tai tiesiog 12 kv.m. lūšna ant polių, kurios viduje nedidukas kambariukas, talpinantis Pom'ą su žmona ir du suaugusius dukrą bei sūnų. Pagrindinis veiksmas vyksta prie namuko aplipdytoje verandoje, ant kurios grindų patiesiamas "stalas" kas vakar aplimpa greta gyvenančiomis brolių šeimomis bei tokiais kaip mes. Prie mūsų dar prisijungia porelė iš Kanados, kurie jau keletą metų važiuoja pasidžiaugti šiluma į Tailandą ir visą laiką užsuka į tą pačią salą ir į tą pačią vietą - Pom'o svetingus namus. Valgis ruošiamas čia pat lauke, kur viskas po ranka: šaldytuvas, viryklė, lentynos su rakandais ir prieskoniais, na ir aišku didelė širdingų ir besišypsančių draugija. Viskas prasideda lipnių ryžių paruošimu. Tai bene skaniausi man ryžiai. Juos paruošus, sudedame į specialius bambukinius indelius, o iš jų kabiname rankomis, sumaigome spurgas ir valgome, padažę į aštrų padažą, su žuvimi ar vienus, kaip kam skaniau.
Ant stalo atsiranda aštri kokosų sriuba ir sekantis patiekalas - aliejuje skrudinta žuvis. Jau iš anksčiau turėjome prisigaudę nedidelių tilapijų, kurios labai gerai tiko šiam skanėstui. Ruošiama viskas labai paprastai, tik su druska ir trupučiu prieskonių, bet nelabai suprantame, kodėl bandant kepti mums, tos žuvytės vis priskrunda. Vištos krūtinėlės kepsniukai ant grilio mums yra įprasti, nors ir jie čia kepami atrodo įgauna kitokį skonį. Be to dar buvo patiektas, bene metro skersmens padėklas su daržovėmis ir ryžių makaronais. Na ir galop didžioji žuvis. Pirmą kartą pamatėme, šaukštu skutamą žuvies minkštimą, po kurio gaunasi žuvies faršas, jį apvoliojame prieskoniuose ir į karštą aliejų. Kelios minutės čirškėjimo ir skanaujame nuostabius žuvies čipsus, o dar su ryžiais ir aštriomis papajų salotomis.... m m m... Kad per ilgai nesilaikytų tas skonis ir norėtųsi sugrįžti atgal, viską nuplauname alumi. Na, ne pats blogiausias variantas... Viską apvainikuoja saldus, sultingas, per barzdą varvantis ananasas, kokį gali valgyt tik čia, kur jis ir užaugintas. Taigi, mūsų pilvai buvo pamaloninti ne ką mažiau, nei kokiame prabangiame restorane. Skonį perduoti raštu, dar paskui internetu tikrai nepavyks, o mes to ir nesiekiame, tik norime palinkėti atvykti čia ir patiems viską paragauti.Iki...