2012 spalio 22 d. Bankoko gatvelės

Dar pora dienų Bankoko kaštyje (Lietuvoje tai sunkiai suprantama). Pietiečiai yra gerų dalykų sugalvoję - ventiliatorius su priekyje įmontuotu kondicionieriumi. Be to labai mažai žmonių nešioja kepures nuo saulės. Pavaikščiojęs supratau, kad visos prekyvvietės ar net šiaip šaligatviai yra pavėsyje, jei ne natūraliame, tai su pakabintomis uždangomis nuo saulės.

Noriu truputį parašyti apie mūsų viešbutį ir gatvę, kurioje gyvename.

Viešbutis vadinasi "Rambuttri village Inn". Kambariai, kaip jau rašiau, švarūs, tvarkingi, minimaliai komfortiški. Turime ir savo baseiną, išbandėme. Vanduo jame +26., šiltas. Šezlonguose yra pavojus "nulūžti" ir gauti saulės smūgį. Aplink mus yra dar trys panašaus komforto ir kainų lygio viešbutukai - kaina apie 60 litų parai, kiti pigesni. Prabangūs viešbučiai truputį pasitraukę į šonus. Žodžiu kainos apsigyvenimui čia svyruoja nuo 10 iki 1000 ar daugiau litų parai.

Rambuttri vadinasi ir mūsų gatvė, kuri kartu su KhaoSan gatve sudaro labiausia turistų, taip vadinamų backwalker'ių pamėgtą kvartalą su daugybe kavinių, barų, smulkių paslaugų, svečių namų, viešbučių ir t.t. Tokie pat įvairaus plauko ir turistai. Dominuoja jaunimas su kuprinėmis apie 30 metų, bet nemažai ir šeimų bei pagyvenusių porų. Daug ir vienišų, kuriuos lydi vietinės gražuolės/iai. Visų jų bendras bruožas - šypsenos ir draugiškumas. Vakarais gatvės prisipildo žmonėmis, gyva muzika, prekiautojais visokiais skudurais, suvenyrais, vaisiais, grilintais tarakonais, skorpionais, mėsytemis, jūrų gėrybėmis ir t.t Žodžiu, net ir sočiam seilės tįsta... Čia pat siūlo masažą, kurio dar vis neišbandėm (pėdų - tik 10 lt!). Matosi ir elgetų - gulintis invalidas, viena ranka kratė pustuštę monetų stiklinaitę, o kita laikė mobilų telefoną ir, matyt dalinosi su kažkuo savo vakaro įspūdžiais. Nuotraukose matosi mūsų gatvė ir supantys ją pastatai nuo stogo (iš baseino). Prekės ženklas "7eleven" reiškia mums suprantamas mažas parduotuvėles, panašias į "IKIukus" tik žymiai mažesnes. Jos labai tankiai išmėtytos Bankoke ir puikiai kondicionuojamos.